[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio
    ja chyba mam 1KO-907-379-60 :?:
    To co piszesz to jest ABS/ESP , a chodzi o BCM sterownik 09 czyli centralną elektrykę .

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wojtenio
    Jak masz opis plików w katalogu labels ( 1K0-937-08x-09.lbl )
    ja chyba mam 1KO-907-379-60 :?:

Zostaw komentarz:

• arielcpu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg
    Tak, dzięki będę próbował.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    arielcpu, o to chodzi ? http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=#1529064

Zostaw komentarz:

• arielcpu
    odpowiedział(a)
    Ktoś uruchomił asystenta zmęczenia w o2 fl? Domówienie tego w aso kosztowało chyba 200zł więc wątpię aby w tej cenie była jakaś dodatkowa elektronika montowana.

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    czy ktoś wie czemu po załączeniu w bajcie 11 bit 1(klakson z wył.zapłonem aktywny) i
    bajt 16 bit 6(światła hamowania aktywne bez włączonego zapłonu) nie działają po włączeniu tego :?:
    Jak masz opis plików w katalogu labels ( 1K0-937-08x-09.lbl ) z rozszerzeniem LBL to zmień opis bajtu 11 bit 1 .
    To nie jest klakson z włączonym zapłonem aktywny , tylko :

światła mijania nie aktywne gdy włączone długie

Nie wiem jak jest w tych nowszych wersjach ale w starszych począwszy od 11.2 był błąd w opisie .

Zostaw komentarz:

• r2d5
    odpowiedział(a)
    Witam.

Mam krótkie pytanie. Czy można zmienić długość świecenia oświetlenia w bagażniku i światełek w boczkach drzwi przednich? Jeśli komuś się udało, to jakieś sugestie, gdzie tego szukać?

Zostaw komentarz:

• alan78
    odpowiedział(a)
    Przegrzebałem całe forum i nie znalazłem, wiec zapytam.

Ktoś wie jak ustawić licznik, tak żeby po uruchomieniu silnika był pokazywany przebieg całkowity ?
    Teraz po uruchomieniu przebieg automatycznie wchodzi na TRIP - dzienny, to nie jest mi potrzebne, wolałbym całkowity jak w większości aut. Da sie to zmienić ?
    Mam VCDS 15.7 , ale nie bedę probował niczego w ciemno

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    georgg, podziękować :niewiem

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    czy ktoś wie czemu po załączeniu w bajcie 11 bit 1(klakson z wył.zapłonem aktywny) i
    bajt 16 bit 6(światła hamowania aktywne bez włączonego zapłonu) nie działają po włączeniu tego :?:
    bo w O2 FL tak jest. Ja też próbowałem to włączyć i niestety W końcu dałem sobie spokój.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• marecki_ol
    odpowiedział(a)
    Witam, szukam już dość długo i nigdzie nie mogę natrafić na opcję wyłączenia dźwięku podłączanego telefonu (connection sound) przy uruchamianiu i wyłączaniu samochodu. Czy ktoś z Was wie jak można wyłączyć całkowicie ten dźwięk VCDSem? Chodzi mi o ten dźwięk:

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    maxpaynemm, bity Bajtu 7 w module komfortu

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez robreg
    Zamieszczone przez maxpaynemm
    Koledzy jak zakodować, aby przyciskiem ryglowania drzwi na konsoli pomiędzy fotelami, po dłuższym przyciśnięciu tego przycisku otwierały się wszystkie szyby w O2??
    U mnie to ruszylo, o ile pamietam, po zakodowaniu wszystkiego pod katem wywolania tej funkcji z pilota centralnego zamka. Pilotow jeszcze wtedy nie mialem, ale zaczelo dzialac wywolywanie tej funkcji guzikiem centralnego zamka z wnetrza.

[ Dodano: Sro 02 Wrz, 15 08:02 ]
    Kodowanie modulu komfortu...
    Ktoś może na szczegóły tego kodowania ??

Zostaw komentarz:

• conan
    odpowiedział(a)
    Dzięki właśnie tego mi trzeba było, konkretów Ok to czas na poszukiwania modułu AJ i będzie dobrze :wink:
    Zmyliło mnie to że u kumpla też w o2 tour siedzi z końcówką N i wszystko mu gra i buczy ale nie pomyślałem że to następca 1K0 czyli 3C0 i zrobili go w wersji 30 bitowej

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez conan
    Dobra to jeszcze raz pytam konkretnie czy w tym module da się uruchomić doświetlanie

1k0 937 049N
    Mam ten sam i niestety nie jest to możliwe u mnie, więc zapewne i u Ciebie nie bedzie trybić

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez conan
    Dobra to jeszcze raz pytam konkretnie czy w tym module da się uruchomić doświetlanie
    1k0 937 049N ? ? ?
    Byte23 Bit2 ale na tym sterowniku nie uruchomisz bo kończy się na 21

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Jak masz sterownik 30 bitowy to tak, ten powyżej wydaje mi się "krótszy". W przedliftach o ile pamiętam kornery koduje się w bajcie 23, którego nie masz.

Zostaw komentarz:

• conan
    odpowiedział(a)
    1k0 937 049N ? ? ?
    Krzynol mi pisał o zaznaczeniu bitów w bajtach 14 i 17 ale u mnie niestety nic tam niema w vcds.
    Pytanie czy vcds może źle odczytywać ilość bajtów w sterowniku ? wersja 11.11 ?
    Czy poprostu dać se spokój z szukaniem tego w tym sterowniku ?.
    W załączniku model sterownika i obecne kodowanie.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    conan, raczej tak

Zostaw komentarz:

• conan
    odpowiedział(a)
    Czy mając takie sterownik 1k0937049n jest możliwość włączenia doświetlania zakrętów ?

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wojtisek1
    Czy przez ostatni rok cos drgnęło w temacie?? Jest pomysł tylne przeciwmgielne żeby mogły świećić jako stopy razem z orginalnymi stopami ??
    Raczej tylko zabawa vase'em (+ vaghelper) w bajcie 18, podobnie jak włączenie 2 przeciwmgielnych.

Zostaw komentarz:

• wojtisek1
    odpowiedział(a)
    Czy przez ostatni rok cos drgnęło w temacie?? Jest pomysł tylne przeciwmgielne żeby mogły świećić jako stopy razem z orginalnymi stopami ??

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kowaltom99
    Zależy od modułu komfortu jaki masz. Wklej skan VCDS-a
    Kod:
    Address 09: Cent. Elect.        Labels: 3C0-937-049-23-H.lbl
       Part No SW: 1K0 937 049 N    HW: 1K0 937 049 N*
       Component: Bordnetz-SG     H34 0803  
       Revision: 00H34000    Serial number: 00000001456580
       Coding: E18C0F020004140000110D000000000000087F075C
       Shop #: WSC 73430 790 12345