Zamieszczone przez dawcio
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
Zamieszczone przez WojtenioJak masz opis plików w katalogu labels ( 1K0-937-08x-09.lbl )
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georggarielcpu, o to chodzi ? http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=#1529064
Zostaw komentarz:
-
-
-
Ktoś uruchomił asystenta zmęczenia w o2 fl? Domówienie tego w aso kosztowało chyba 200zł więc wątpię aby w tej cenie była jakaś dodatkowa elektronika montowana.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawcioczy ktoś wie czemu po załączeniu w bajcie 11 bit 1(klakson z wył.zapłonem aktywny) i
bajt 16 bit 6(światła hamowania aktywne bez włączonego zapłonu) nie działają po włączeniu tego :?:
To nie jest klakson z włączonym zapłonem aktywny , tylko :
światła mijania nie aktywne gdy włączone długie
Nie wiem jak jest w tych nowszych wersjach ale w starszych począwszy od 11.2 był błąd w opisie .
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Mam krótkie pytanie. Czy można zmienić długość świecenia oświetlenia w bagażniku i światełek w boczkach drzwi przednich? Jeśli komuś się udało, to jakieś sugestie, gdzie tego szukać?
Zostaw komentarz:
-
-
Przegrzebałem całe forum i nie znalazłem, wiec zapytam.
Ktoś wie jak ustawić licznik, tak żeby po uruchomieniu silnika był pokazywany przebieg całkowity ?
Teraz po uruchomieniu przebieg automatycznie wchodzi na TRIP - dzienny, to nie jest mi potrzebne, wolałbym całkowity jak w większości aut. Da sie to zmienić ?
Mam VCDS 15.7 , ale nie bedę probował niczego w ciemno
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawcioczy ktoś wie czemu po załączeniu w bajcie 11 bit 1(klakson z wył.zapłonem aktywny) i
bajt 16 bit 6(światła hamowania aktywne bez włączonego zapłonu) nie działają po włączeniu tego :?:Ja też próbowałem to włączyć i niestety
W końcu dałem sobie spokój.
Zostaw komentarz:
-
-
czy ktoś wie czemu po załączeniu w bajcie 11 bit 1(klakson z wył.zapłonem aktywny) i
bajt 16 bit 6(światła hamowania aktywne bez włączonego zapłonu) nie działają po włączeniu tego :?:
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, szukam już dość długo i nigdzie nie mogę natrafić na opcję wyłączenia dźwięku podłączanego telefonu (connection sound) przy uruchamianiu i wyłączaniu samochodu. Czy ktoś z Was wie jak można wyłączyć całkowicie ten dźwięk VCDSem? Chodzi mi o ten dźwięk:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez robregZamieszczone przez maxpaynemmKoledzy jak zakodować, aby przyciskiem ryglowania drzwi na konsoli pomiędzy fotelami, po dłuższym przyciśnięciu tego przycisku otwierały się wszystkie szyby w O2??
[ Dodano: Sro 02 Wrz, 15 08:02 ]
Kodowanie modulu komfortu...
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki właśnie tego mi trzeba było, konkretówOk to czas na poszukiwania modułu AJ i będzie dobrze :wink:
Zmyliło mnie to że u kumpla też w o2 tour siedzi z końcówką N i wszystko mu gra i buczy ale nie pomyślałem że to następca 1K0 czyli 3C0 i zrobili go w wersji 30 bitowej
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez conanDobra to jeszcze raz pytam konkretnie czy w tym module da się uruchomić doświetlanie
1k0 937 049N
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez conanDobra to jeszcze raz pytam konkretnie czy w tym module da się uruchomić doświetlanie
1k0 937 049N ? ? ?
Zostaw komentarz:
-
-
Jak masz sterownik 30 bitowy to tak, ten powyżej wydaje mi się "krótszy". W przedliftach o ile pamiętam kornery koduje się w bajcie 23, którego nie masz.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobra to jeszcze raz pytam konkretnie czy w tym module da się uruchomić doświetlanie
1k0 937 049N ? ? ?
Krzynol mi pisał o zaznaczeniu bitów w bajtach 14 i 17 ale u mnie niestety nic tam niema w vcds.
Pytanie czy vcds może źle odczytywać ilość bajtów w sterowniku ? wersja 11.11 ?
Czy poprostu dać se spokój z szukaniem tego w tym sterowniku ?.
W załączniku model sterownika i obecne kodowanie.Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Czy mając takie sterownik 1k0937049n jest możliwość włączenia doświetlania zakrętów ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wojtisek1Czy przez ostatni rok cos drgnęło w temacie?? Jest pomysł tylne przeciwmgielne żeby mogły świećić jako stopy razem z orginalnymi stopami ??
Zostaw komentarz:
-
-
Czy przez ostatni rok cos drgnęło w temacie?? Jest pomysł tylne przeciwmgielne żeby mogły świećić jako stopy razem z orginalnymi stopami ??
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99Zależy od modułu komfortu jaki masz. Wklej skan VCDS-aKod:Address 09: Cent. Elect. Labels: 3C0-937-049-23-H.lbl Part No SW: 1K0 937 049 N HW: 1K0 937 049 N* Component: Bordnetz-SG H34 0803 Revision: 00H34000 Serial number: 00000001456580 Coding: E18C0F020004140000110D000000000000087F075C Shop #: WSC 73430 790 12345 VCID: 3A7BD46375AA42CE9A7-806F Subsystem 1 - Part No: 1Z1 955 119 A Labels: 1KX-955-119.CLB Component: Wischer SK351 012 0401 Coding: 00065525 Shop #: WSC 73430 Subsystem 2 - Part No: 1K0 955 559 M Labels: 1K0-955-559-AF.CLB Component: RegenLichtSens 005 0605 Coding: 00217125 Shop #: WSC 73430 No fault code found.
Zostaw komentarz:
-
-
Wymieniłem włącznik na ten z halogenami, teraz wszystko "kąsa"
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: